Kesä vierähti nopeasti. Nappi ja Netta lomailivat useita viikkoja Etelä-Karjalassa. Välillä käytiin kotonakin, jos oli jotain asioita hoidettavana. Heinäkuun lopussa jätettiin lomailut sikseen ja palattiin kokonaan kotiin.

Kesälomaloikoilua

Nappi kotona heinäkuun lopulla.

Netta kotona elokuun ensimmäisinä päivinä kirjoitushommissa.

Elokuun alussa sekä meidän että kissojen maailma mullistui, kun kotiimme "muutti" uusi perheenjäsen: pieni tyttövauva syntyi maailmaan. Nappi ja Netta saivat synnytyssairaalasta vauvan päähineen nuuskittavaksi ennen kuin kotiuduimme, että pienokainen olisi jo jollain tapaa tuttu kissoille.

Vauva kotona, kissat ihmeissään.

Kyllä kissat olivat ihmeissään kun saavuimme kotiin. Kumpikin tuli varovasti nuuskuttelemaan, että mikäs juttu tämä tämmöinen nyt on. Alun uteliaisuuden jälkeen kissat tuntuvat jo jonkin verran tottuneen uuteen tulokkaaseen. Nappi on ollut jonkin verran mustasukkaisen oloinenkin, tuntuu että Nappi on normaalia enemmän halunnut olla lähellämme. Olin ajatellut, että Nappi ehkä pelkäisi vauvaa ja pysyisi mahdollisimman kaukana ja Netta taas olisi yliutelias ja änkisi kaikkiin paikkoihin, minne ei olisi sallittua mennä. Mutta Nappi onkin ollut se uteliaampi osapuoli ja Nettaa ei vauva ole niin paljon kiinnostanutkaan. Netta tuntuu vauvan tulon jopa muuttuneen rauhallisemmaksi kuin aiemmin. Saa nähdä onko vain väliaikaista.

Netta kurkistaa vauvan koriin.