Pienellä Netta-kissalla ovat viime päivät olleet varsin ikäviä. Lauantai-sunnuntai välisenä yönä heräsin, kun Netta alkoi oksennella. Soitin sunnuntaina Netan kasvattajalle neuvoa kysyäkseni ja hän epäili, josko Nappi on tuonut näyttelystä mukanaan jonkun vatsataudin tai sitten Netta on syönyt jotain epäsopivaa. Hoidin Nettaa kasvattajan ohjeen mukaan. Kun maanantai-aamunakin heräsin Netan oksenteluun, olin jo tosi huolissani. Soitin eläinlääkäriin ja pyysivät tulemaan heti kun mahdollista. Eläinlääkärärin tutkimusten perusteella tuli vahva epäily vierasesineestä ja Netta päätettiin leikata. Leikkauksessa epäily varmistui, Netalla oli ohutsuolessa 10cm:n matkalla suolitukos. Suolesta löytyi pehmeää superlonin/nukan näköistä materiaalia.

1270207224_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pieni toipilas.

Aivan varmuudella en tiedä, milloin Netta oli tuon materiaalin syönyt ja mitä se on. Suolesta löytynyt materiaali voisi olla lampaantaljasta, mikä meillä on kotona. Huomasin myös, että yhdessä kissanpesässä on mennyt päällinen rikki muutamasta kohtaa ja kissa olisi hyvinkin voinut kaivella sisusta suuhunsa. Epäilen, että kun olimme Napin kanssa lauantaina kissanäyttelyssä ja mieheni oli osan päivää myös pois kotoa, Netta on ikävissään keksinyt pistellä poskeensa muutakin kuin ruokaa.

Netalle tuli kauluri kaulaan ja 10 päivän antibioottikuuri. Neiti oli kotimatkalla jo saanut pujoteltua itsensä ulos kaulurista ja mietin, että tulee olemaan tosi hankalaa saada Netta hyväksymään kauluri kaulaansa. Yllättävän nopeasti Netta kuitenkin tottui kauluriin. Ensimmäinen ilta meni neidin toipuessa nukutuksesta, teki tosi pahaa katsella aina niin pirteää ja energistä Nettaa niin tokkuraisena ja kipeänä.

1270204800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nappi on antanut Netan lepäillä, vaikkei ymmärräkään miksi toinen on niin vaisu.

Onnekseni siskoni pääsi apuun kahtena seuraavana päivänä leikkauksen jälkeen eikä tarvinnut jättää Nettaa yksin kotiin työpäiväni ajaksi. Netta on lähtenyt toipumaan hyvin, ruoka on maistunut heti siitä alkaen, kun Netta sai taas ruokaa syödä. Netta haluaa olla aina kun mahdollista sylissä ja keräilee voimia nukkumalla paljon. Nappia on kummastuttanut kovasti, kun Netta ei suostukaan leikkimään ja riehumaan niin kuin aina ennen. Nappi on ravannut ympäri asuntoa ja käynyt välillä tassulla tökkäämässä Nettaa, että "tule nyt, mennään".

1270205007_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Netta on jo piristymään päin.

Netalle piti tehdä sukkapuku vanhasta paidanhihasta, ettei Nappi pääse nuolemaan leikkaushaavaa. Kauluri oli pakko jättää Netan päähän, kun Netta alkoi heti nuolla ja repiä pukua vatsan kohdalta. Netta on ollut ihanan sopeutuvainen kissa ja on hyväksynyt molemmat kummallisuudet päällensä. Jopa antibioottien syöttäminen on onnistunut tosi helposti, vaikka alkuun mietin, että saa nähdä kuinka onnistuu. Netan oli tarkoitus osallistua kuun lopulla RUROK:n näyttelyyn, mutta se jää nyt väliin. Pääasia on, että pikkuneiti tulee taas kuntoon ja on taas ihana oma itsensä. Vastaisuudessa en kyllä jätä Nettaa ilman Napin seuraa kotiin, ellei ole ihan pakko.