Ajatuksen tämän blogin aloittamiseksi antoi Nappi-kissan kasvattaja Maija Ratilainen. Tarkoituksena on kertoa Nappi-kissan kuulumisia aina silloin tällöin. Tässä ensimmäisessä kirjoituksessa kerron hieman Nappi-kissan taustaa ja elämää tähän asti.

Nappi-kissa eli viralliselta nimeltään  CH Armain Snufkin on nuori kolli, rodultaan eurooppalainen ja väriltään punatabby (EUR d 22). Nappi syntyi viattomien lasten päivänä 28.12.2007 Armain Kissalassa Hämeenlinnassa ”Nuuskamuikkuset”-pentueeseen. Napilla on kolme veljeä.  Napin äiti on CH Mimmiesteri (EUR f 22) ja isä IC Casimirrin Escamillo (EUR n 22).

1242937557_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nappi emonsa ja velipoikiensa kanssa, Nappi kuvassa äärimmäisenä oikealla.

Nappi with his mother and brothers; Nappi is the one farthest on the right.

Nappi siirtyi minun ja mieheni omistukseen 12 viikkoisena, toisena pääsiäispäivänä 2008 ja elelee nyt Kirkkonummella. 

1242928066_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva on otettu samana iltana kun Nappi-kissa muutti meille. Nappi  on 12 viikon ikäinen.

This picture was taken on the evening when Nappi the cat moved to our home. At the time he was 12 weeks old.

Ensimmäisen kerran olen "kuullut" eurooppalaiskissoista 10-vuotiaana, kun sain lahjaksi kissakirjan, jossa esiteltiin myös erilaisia kissarotuja. Olen siitä asti miettinyt, että jonain päivänä haluaisin omistaa eurooppalaiskissan. Viime vuonna tämä toive viimein toteutui. Nappi veljineen ja Napin äiti Mimmiesteri olivat varmasti ensimmäiset eurooppalaiskissat, jotka olen nähnyt "livenä". 

Nappi on meille ennenkaikkea rakas perheenjäsen ja lemmikki. Nappi on luonteeltaan seurallinen ja ystävällinen poju, joka nauttii huomiosta, silityksistä ja rapsutuksista, vaikkei mikään sylikissa olekaan. Napin rakkain lelu on kaninkarvapallo, jota on kiva retuuttaa, heitellä ja kannella suussaan. Napille mieluisinta puuhaa ovat valjaslenkit ulkona. Koska Nappi on nuori kolli ja hormonit hyrräävät, Nappi jaksaisi tutkia, merkkailla ja haistella ulkona vaikka millä mitalla. Kimalaisten pyydystäminen on myös tosi kivaa, linnut saavat Napin tosi levottomaksi, kun pitäis päästä pyydystämään...

Nappi on osallistunut myös kissanäyttelyihin. Kävimme aluksi kokeilemassa syyskuussa -08 esittelynäyttelyssä, olisiko Napista osallistumaan ihan oikeaan kissanäyttelyyn. Kaikki meni hienosti, joten Nappi aloitti "näyttelyuransa" Kirkkonummella marraskuussa -08. Olin sitä ennen käynyt muutamissa kissanäyttelyissä turistina katselemassa, että tietäisin edes vähäsen mitä kissanäyttelyssä tapahtuu.

Kirkkonummen näyttelyssä Nappi oli juuri 10 kk täyttänyt, joten Nappi osallistui avoimeen luokkaan.  Napin tuomarina oli ranskalainen Francoise Milcent, tuloksena ensimmäisestä näyttelystä EX1 CAC. Toisella kerralla oltiin Lahdessa tammikuussa -09 ja Napilla oli suomalainen tuomari Jarmo Räihä, Nappi pärjäsi näyttelyssä samalla tavalla kuin Kirkkonummellakin. Kolmatta kertaa Nappi osallistui kissanäyttelyyn huhtikuussa Helsingissä ja Nappi valmistui Championiksi. Tuomarina oli tällä kertaa Maj-Britt Stein Yhdysvalloista. Kaikissa kolmessa näyttelyssä Nappi oli mukana TP-valinnassa.

Champion-luokassa kilpailun Nappi aloitti 16.5.09 Tampereella. Napin tuomarina oli suomalainen Sara Ojaniemi ja Napin tulos näyttelyssä oli EX1 CACIB NOM eli Nappi oli tuomarin paras uros ja pääsi paneeliin! Se oli UPEAA, vaikka paneelissa menestystä ei enää tullutkaan.

Nappi on mukana Suomen Eurooppalaiskissarenkaan siitosuroslistalla. Toiveena on, että Nappi pääsisi jossain vaiheessa läheisiin tekemisiin jonkun kissaneidon kanssa.

Seuraavan kerran suunnitelmissa on osallistua kissanäyttelyyn elokuun alussa Helsingissä. Sitä ennen nautitaan Nappi-kissan kanssa kesästä ja ulkoilusta.

1242931573_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tampereen näyttelyn jälkeisenä päivänä otettu kuva.

Picture taken the day after the Tampere show. 

Ohessa vielä kaksi linkkiä, joista ensimmäinen on Armain Kissalan kotisivuille ja toinen Eurooppalaiskissarengaksen siitosuroslistalle.

http://www.armain.info

http://www.eurooppalaiskissat.net/urokset.htm

Käännökset englanniksi tekee isosiskoni.

Dear Reader, headings, captions, and summaries are in English. Translations: my big sister.

The idea for the blog came from Nappi’s breeder, Ms Maija Ratilainen. The blog tells news about Nappi the cat (European Shorthair, EUR d 22) occasionally. Nappi’s mother is CH Mimmiesteri (EUR f 22) and father IC Casimirrin Escamillo (EUR n 22). Nappi lives in Kirkkonummi, Finland.

Nappi is by nature sociable and good-natured boy who likes attention, stroking and scratching although he’s not a lap cat. One of Nappi’s favorite activities is harness walks outdoors. 

Nappi has participated in cat shows and he became a Champion in Helsinki in April, 2009. Nappi started to compete in the Champion class in Tampere on May 16, 2009, when he was chosen as the judge’s best male and was entered in the panel.

Nappi is listed in the stud male list of The European Shorthair Cat Club in Finland.